Met gepaste trots en passie maken wij bekend dat Gouda een cultureel evenement rijker is geworden. Op 10 februari 2019 zijn wij gestart met een reeks kamermuziekconcerten op een onbetwist hoog artistiek niveau in de intieme sfeer van het historische Sociëteitsgebouw van Sociëteit De Réunie aan de Oosthaven 17 te Gouda. Op iedere 2e zondag van de maand om 15.15 uur worden de concerten gegeven en uitgevoerd door internationale topmusici. Het eerste concert op 10 februari speelde zich af in het hoogtij van de romantiek. De titel luidde dan ook: “Waar hartstocht zijn hoogtepunt bereikt.”

Het Trio Mistral vertolkte het Dumky pianotrio van Dvorak en het eerste pianotrio van Arensky.  Op 10 maart brengen violiste Herlinde Verjans en pianist Michaël Mannes u een sprankelende en virtuoze ode aan klank en kleur, met een Franco-Belgisch programma met werken van Claude Debussy, Albert Huybrechts en César Franck.

Het concert op 14 April krijgt als titel: “Een parelsnoer van de mooiste muzieknoten.” Maiko Inoue zal tijdens een pianorecital u de parels uit de pianosolowerken laten horen. Werken van Mozart, Chopin, Schubert en Tsjaikovski.

Het concert van 12 mei blijft nog een verrassing. Het programma voor Moederdag maken wij bekend op 15 maart.

Groots klinkende apotheose met de pianokwartetten van Mozart in g klein kv 478 en Schumann op. 47 in E Groot postuum op 9 juni. Vertolkt door Maiko Inoue (piano), Tatiana Samouil (viool), Gergely Kota (altviool) en Johannes Burghoff (cello)

De concerten zullen weer tot leven komen na een korte zomerstop van twee maanden. Wij hopen u te mogen verwelkomen iedere tweede zondag van de maand.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten ga naar: http://www.goudsekamermuziekconcerten.nl