Computerlessen voor beginners

De aangekondigde cursus  “Omgaan met de Computer’ voor dit najaar komt te vervallen omdat de begeleider een operatie moet ondergaan. De cursus wordt doorgeschoven naar volgend voorjaar. Mocht je belangstelling hebben, hou dan deze website en de wijkkrant in de gaten voor de exacte datum!

Sinds kort beschikt de Speelwinkel over nieuwe laptops en heeft weer een computercursus opgestart. Op donderdagavond 16 maart van 19.30 tot 21.30 uur was de eerste cursusbijeenkomst.

Locatie: Buurthuis de Speelwinkel.
Bedoeld voor beginners, of voor mensen die al wel gebruik maken van de computer maar regelmatig vastlopen in de techniek.
Voor hen heeft Mari Slagboom, computervrijwilliger bij de Speelwinkel, voor de basisbeginselen een cursus samengesteld, op grond van het Basisboek Windows 10, van Visual Steps.

De cursus bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten van maximaal twee uur. Een extra achtste bijeenkomst wordt toegevoegd voor het oplossen van achtergebleven onduidelijkheden, extra oefeningen of een heuse toets. De te behandelen thema’s zijn o.a:

– starten met Windows
– meer muisgebruik in Windows
– werken met tekst
– tekst bewerken
– mappen en bestanden
– surfen over het internet
– werken met e-mail
– werken met foto’s

De hele cursus kost € 35,– en het bijbehorende cursusboek wordt voor € 17,50 voor je aangeschaft.
Laptops zijn aanwezig.

De cursus is inmiddels gestart. Bij grotere belangstelling dan we nu aankunnen, kun je je eventueel aanmelden voor de wachtlijst voor een tweede ronde.

Voor aanmelding of meer informatie:
Telefoon: 0182-526925.
E-mail: buurthuis@despeelwinkel.nl o.v.v computercursus.

Close
X