Brei- en Haakinloop

De grootste gehaakte deken van de wereld.
Het Burgerinitiatief wil in de zomer van 2018 de allergrootste gehaakte deken van de wereld neerleggen, bestaande uit 10.000 gehaakte éénpersoons dekens. Die dekens visualiseren Kracht, Warmte, Verbinding, Kleur en Diversiteit van de Samenleving. Het doel is het verbinden, het resultaat is een ‘deken’. De dekens worden uiteindelijk aan diverse goede doelen geschonken.

Het Burgerinitiatief is geen rechtspersoon, geen stichting en geen vereniging. Er wordt niet met of voor geld gewerkt maar met burgerkracht. Mensen doen dit op hun eigen manier met eigen middelen, eigen tijd en in vele landen doen mensen mee. Uit Malta, Spanje, Engeland, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, België, de USA, Canada, Thailand en Nieuw-Zeeland en nog meer landen zijn bijdragen ontvangen. Inmiddels zijn er al meer dan 4400 dekens geteld.

De deken is inmiddels aangeboden en volledig uitgelegd in Leeuwarden, de stad die dit jaar, 2018, Culturele Hoofdstad van Europa is. Een goed initiatief waar Buurthuis de Speelwinkel graag aan mee gedaan heeft.

Op de woensdagmorgen werd er op de koffieochtend waar altijd al gebreid en gehaakt wordt, door de dames aan de deken gewerkt. Iedereen kon aanhaken van 9.00 tot 12.00 uur. De losse vierkantjes van 10×10, 20×20, 100×70 of 140×100 werden door vrijwilligers van De Speelwinkel aan elkaar gehaakt tot een geheel.

Mocht je trouwens garen over hebben en daar niets meedoen, dan kun je dat inleveren bij de Speelwinkel. Vast heel erg bedankt! Iedereen is van harte welkom om mee te doen, je hoeft niet persé in de Raambuurt te wonen…

Voor meer informatie: 0182-526925.
E-mail: buurthuis@despeelwinkel.nl.

Close
X